Места в самолета

Какви са категориите места в самолета?

Какви са категориите места в самолета?

Има три категории места, в зависимост от типа самолет и конфигурацията на седалките, които са определени от съответната авиокомпания:

Икономична класа (Economy Class)

Икономичната класа обикновено заема по-голямата част от пространството в салона. Това са местата с най-ниска цена и осигуряват по-малко комфорт и услуги на пътниците. Ако пътувате с редовните компании, в зависимост от полета, цената на билета обикновено включва безплатни напитки и храна. Нискотарифните компании не включват храна или безплатни напитки.

Бизнес класа (Business Class)

Тези места са по-скъпи от икономичните, предлагат повече удобства и услуги на пътниците. Бизнес местата са отделени от икономичните места и са отпред. Седалките са по-широки и има по-голямо разнообразие в опциите за хранене или напитки. Този клас места се предлагат само при редовните авиокомпании.

Първа класа (First Class)

Това е най-луксозното и скъпо място в самолета. Разположено е в предната част на кабината с по-удобни седалки и няколко допълнителни услуги. Включено е и голямо разнообразие от ястия (винаги в зависимост от вида и продължителността на полета). Пътниците от първа класа се ползват с допълнителни привилегии извън самолета от авиокомпанията, например отделна услуга за регистрация и специално проектирани зони за изчакване на летището. Този клас места се предлагат само при редовните авиокомпании.

ВНИМАНИЕ

Закупуването на самолетен билет автоматично Ви дава право на място в самолета.

При нискотарифни авиокомпании като Ryanair и Wizzair, ако не закупите определено място в самолета, ще Ви бъде дадено произволно такова. Ако пътувате с приятели, е много вероятно да не седите един до друг в самолета.