phone.icon+ 359 32571203 
Viber- +359 885252407
email.iconbulgaria@cdftravel.eu
Намери друга оферта

4дневно пътуване до Атина, 27-30 Октомври от Солун, 210€ на човек


Цена на човек 210€
Солун - Атина
27-30 Октомври
със самолет
3 нощи
Категория на хотела
Без храна
Направи запитване за тази оферта
Описание

Пакетът включва

Транспорт
 • Самолетни билети Солун - Атина -Солун
 • Такси - летищни такси и такси гориво
 • По един салонен багаж на човек (вижте тук размерите на багажа)
Настаняване
 • Настаняване 3 нощи в двойна стая в хотел 4*
Организация
 • Организиране и 24-часова поддръжка на пътуването.
 • Регистриране на пътуващите - check-in и бордни карти. 
 • Осигуряване на туристическо ръководство за дестинацията.
 • Застраховка професионална отговорност.

 

Пакетът не включва

Допълнителни услуги
 • Трансфер от и до летището (предоставяме инструкции).
 • Допълнителен багаж (за повече информация се свържете с нас).
 • Лични застраховки - пътнически, туристически.
Tуристически данък
 • Туристическият данък е индивидуален за всеки град. Сумата ще Ви бъде изискана на място в хотела.
Лични разходи
 • Входни такси за посещение на музеи и археологически обекти.
 • Храна.
 • Транспорт - обществен транспорт, такси и други.
 • Екскурзии.

 

Полети

Информация за полетите

plane arrivalТръгване  (Дата: 27/10/2017)
 
от Солун (SKG)
7:05
до Атина (ATH)
8:05
авиокомпания
 
 
plane departureВръщане  (Дата: 30/10/2017)
 
от Атина (ATH)
19:50
до Солун (SKG)
20:50
авиокомпания
 
 
 • Полетите се осъществяват с авиокомпания: Ryanair

 • Всички полети са директни

 • Часовете са в местно време. Вижте тук часовите разлики между България и другите страни. 

 • Турист Гайд ЕООД не е отговорна за каквито и да е промени по полетите, които авиокомпанията прави.

 

Настаняване

Информация за хотела

Хотел: Delphi Art Hotel

Адрес на хотела: Greece, Athens, Ag. Konstantinou 27

Категория: 4 *

Notepad descr Описание
 

Разположен в сърцето на Атина, срещу националният театър и църквата на Свети Константин, този хотел е само на 45 минути с кола от Международно летище Атина.

Този нео-класически хотел е изцяло обновен наскоро и историята му датира от 30-те години на XX век. В днешни дни той е популярно място за много художници, благодарение на местоположението и изискания си стил. Уютната атмосфера на бутиков арт хотел, съчетана с висок стандарт на обслужване и удобства, кара всеки гости да се чувства като у дома си.

Хотелът е удобно разположен в близост до метростанция Omonia Square (на 200 метра), позволявайки на всички гости да разгледат най-важните забележителности за кратко време. Професионалният многоезичен персонал предлага висок стандарт на услугите, за да посрещне всички изисквания на гостите.

Monastiraki Square е само на 950 m. Независимо дали си търсите нова дреха, маса, статуя на Зевс, или всъщност каквото и да е - ще го откриете из тези стари кълдъръмени улички.

Местен туристически данък - 0€ на човек на нощ.

marker blue Местоположение
 
 
 
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела

Как да закупя

Процес на закупуване на туристически пакет с няколко прости стъпки.


step1Избирате пакета, който Ви интересува.
Използвайте търсачката и въведете критериите си.

 

step2Обадете ни се по телефона и получете пълна информация за нашите услуги.
Ще отговорим на всичките Ви въпроси.

 

step3Натиснете бутона за покупка на пакета, който сте избрали
след като сте се информирали и искате да продължите процеса на покупка.


step4Попълнете данните си
които ще са ни необходими за покупката на самолетните Ви билети.


step5На електронната поща, която сте декларирали ще получите съобщение.
В съобщението ще бъде приложен договорът.

 


step6Платете пакета
Можете да платите по банков път, като данни за плащане ще получите като второ съобщение, след като получим потвърждение на договора от Ваша страна.

 


step7Прочетете внимателно договора и ни го изпратете обратно
ако сте съгласни с условията, написвайки "Приемам всички условия, описани в този договор"


step8Ще получите email с всички кодове на покупката
самолетни билети и ваучер за хотела

 


step9Разпечатайте ваучера за хотела
него ще трябва да представите при пристигането си в хотела

 


step10Разпечатайте самолетните си билети,
след като сме направили чек-ин за Вас

 


step11Обадете ни се приблизително 2 дни преди пътуването,
за да Ви дадем пълни инструкции

 


step12Приятно прекарване!
Ще се чуем отново при следващото Ви пътуване!

 

 

Обща информация
Coming Soon...
Дестинация

Атина

Атѝна (на гръцки: Αθήνα, [aˈθina]) е столица на Гърция и седалище на областта Атика. В продължение на няколко века Атина е сред най-важните градове на Гърция. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната. Името на град Атина е свързано с това на древногръцката богиня Атина, смятана за закрилник на града. Според известна още в Античността легенда, жителите на града приемат това име след спор между Атина и морския бог Посейдон кой да бъде покровител на града. Опитвайки се да убедят хората, Посейдон създава извор със солена вода, символизиращ морското могъщество, а Атина - маслиново дърво, символизиращо мира и благоденствието. Гражданите и техния цар Кекропс харесват повече предложението на Атина и кръщават града на нейно име.

Най-старите известни следи от човешко присъствие на територията на днешния град са от XI хилядолетие пр.н.е. Атина е обитавана от хора без прекъсване поне от 7 хиляди години. Към 1400 година пр.н.е. селището е един от центровете на Микенската цивилизация, а на Акропола е издигната крепост, от която и днес са запазени отделни участъци с характерната циклопска зидария. За разлика от други микенски средища, като самата Микена или Пилос, за Атина не е известно дали е пострадала при дорийските нашествия около 1200 година пр.н.е., като самите атиняни винаги са твърдяли, че са чисти йонийци без дорийски примеси. Въпреки това през следващото столетие и половина градът запада, както много други селища от бронзовата епоха, засегнат от т.нар. бронзов колапс.

През VI век пр.н.е. масовите обществени вълнения в града довеждат до реформите на Солон, които проправят пътя за въвеждането на демокрацията от Клистен през 508 година пр.н.е., а десетилетията след победата в битката при Саламин през 480 година пр.н.е. са наричани Атински златен век, по време на който Атина е доминиращият град в Древна Гърция, а нейните културни постижения поставят основите на Западната цивилизация. Атина на Перикъл изгражда собствена морска империя в края на V в. под формата на т.нар. Делоски морски съюз, а по-късно, в средата на IV в. Македонското царство слага край на независимостта на града. 

През 146 година пр.н.е. Атина е завладяна от Римската република, но и под римска власт градът остава важен културен център, известен със своите престижни училища. През II век император Адриан строи в града редица обществени сгради и акведукт, който се използва и в наши дни.

Какво си заслужва да видите:

Акрополът (Acropolis)

acropolis athens

Акрополът в Атина е най-известният запазен акропол в Гърция. Въпреки наличието на много различни акрополи в цяла Гърция, поради значимостта си за гръцката история, именно този е наричан накратко Акрополът.  Датира още от Микенската епоха (II хил. пр. Хр.) и се смята, че на него е бил разположен царски дворец. В рамките на града се намира и емблематичният Партенон – храмът на Атина Партенос (Богинята дева). Обектът е под закрилата на Юнеско.

Партенон (Parthenon)

parthenon

Партенонът е основната древна структура на Акропола. Той е в списъка на Юнеско за световно културно наследство, символ на Атина и най-известният от оцелелите структури от света на Древна Гърция. Първоначално сградата е построена като храм в чест на богинята дева Атина – покровителка на града. Построен е след персийскте войни като благодарност за победата. Храмът е построен на мястото на по-стар храм, който персите унищожават. През годините, различните владетели използвали храма за различни цели, включително като църква, джамия и крепост.

Музеят на Акропола

Acropolis museum

Музеят е сравнително нов, супер модерен, създаден за да бъдат съхранявани артефактите открити при археологическите разкопки, както и такива спасени от различни опустошения и разграбвания през вековете. Под стъкления под могат да се видят продължаващите разкопки на сгради от 5 в.пр. н.е. В музея има и ресторант, от който се открива гледка към Акропола.

Театърът на Динонисий (Theater of Dionysos), Театърът на Ирoд Атик (Odeion Theatre of Herodes Atticas.)

irod atik

И двата обекта са разположени на южния склон на Акропола. Театърът на Дионисий е построен през 4 в.пр.н.е. на мястото на друг театър, където са се изпълнявали класически гръцки пиеси. Смята се за родното място на Европейския театър. Вторият е именуван на човекът финансирал изграждането му – Ирод Атик и в наши дни се използва за културни събития. Театърът на Ирод Атик може да се види отблизо само ако се посети събитие, което се осъществява в него или от Акропола.

Арката на Адриан (Hadrian's Arch)

hadrians arch

Тази триумфална арка е построена през 131 - 132 г. пр.н.е. в чест на римския император Адриан, който завладява града. Арката е построена на древен път свързващ центъра на стария град Атина и новосъздаденият Адрианополис. На арката, от страната на старата Атина е изписано „Това е Атина, старият град на Тезей“, а от другата страна на арката е изписано „Това е градът на Адриан, а не на Тезей“. От надписите тълкуват, че арката е построена на границата на двата града.

Храмът на Олимпийския Зевс (Temple of Olympian Zeus)

the temple of olympian zeus

Останките от този огромен храм се намират югоизточно от Акропола. Храмът е бил най-големият в Древна Гърция. Олимпия била важен религиозен център на Древна Гърция. През 5в. пр.н.е. гражданите на Олимпия решили да построят храм на Зевс. Той бил 64 метра на дължина и 28 на ширина. Височината на вътрешното помещение била 20 метра. Строителството му започва през 515 г.пр.н.е. и завършва през II век, по време на римската империя. Прочутия гръцки скулптор Фидий изваял статуя на Зевс, известана като Статуята на Олимпийския Зевс, едно от старите Седем чудеса на света. Според изворите е била висока около 12 метра и създавала впечатлението, че ако Зевс стане, ще разруши тавана. Била изработена от дърво, което било покрито с нежно-розова слонова кост, а дрехите на Зевс били от златни листи. В дясната си ръка държал златна статуя висока около 5 метра на богинята на победата Нике, а в лявата си - скиптър. През 394 г. от н.е., около 800 години след създаването ѝ, тя е пренесена в Константинопол, столицата на Византийската империя. Въпреки, че вече християнството се е наложило като религия и статуята на Зевс се явявала езическа скулптура, никой не посмял да я разруши, поради невероятната ѝ красота. Историците смятат, че е изгоряла по време на пожар в двореца на император Теодосий II през 462 г. Статуята на Зевс Олимпийски е единственото от седемте чудеса на света, което е било и на европейска земя.

Националният Исторически музей на Атина (National Historical Museum)

national historical museum

Сградата,  в която се помещава този музей има дълга и богата история. През 1813 става резиденция на крал Отон – баварски принц и първият крал на модерна Гърция. През 1844г. кралят създава конституцията и тогава сградата става седалище на гръцкия парламент. През 1932г се превръща в сграда на Министерството на правосъдието, а през 1962 става постоянен дом на Националният исторически музей.

Римският пазар (Roman Agora)

Roman Agora of Athens

Римският пазар е бил създаден като продължение на стария пазар на Атина. След като градът става част от римската империя, старият пазар вече не е бил ефективен затова бива създаден новият. Той е бил финансиран от Юлий Цезар и император Август и е бил изграден като продължение на старият гръцки пазар.

Древната агора, пазар (Ancient Agora)

athens greece ancient agora

Археологическите разкопки на този обект започват едва в началот на 20 век. Музеят на древната агора се намира в Стоата на Аталос, реконструирана сграда от около 150 г. пр.н.е. Характерната черта на музея е, че всички експонати са тясно свързани с Атинската демокрация, защото агората била фокуса на обществения живот на града. В северозападната част на агората се намира Храмът на Хефест.

Храмът на Хефест (Temple of Hephaestus)

hephestus temple

Този храм се гледа към древната агора и е построен през 449г.пр.н.е., 2 години преди строителството на Партенона. Строителството му е финансирано от атинския политик Перикъл и е първият атински мраморен храм. Все още не е установено в чест на кой бой е бил построен, а се предполага, че може да е бил посветен на героят Тезей, изобразен на метопите на храма. През 7в. Храмът е бил леко видоизменен и превърнат в църква на Свети Георги от Акамас. Храмът функционира като църква до 1834г., когато започва да се използва като музей и едва наскоро е бил възстановен в оригиналния си вид на древногръцки храм.

Музей на Цикладското изкуство (Goulandris Museum of Cycladic Art)

cycladic b

Музеят е създаден от Никола и Доли Гуландрис през 1986г и е посветен на цикладксото изкуство, както  и изследването и популяризирането на древните култури на островите в Егейско море и Кипър. Специално се акцентира на цикладското изкуство от третото хилядолетие преди Христа.

Музеят Бенаки (Benaki Museum)

Benaki museum siatista interior

Музеят е посветен на развитиетето на ислямската култура от началото до 18 век. Колекциите включват експонати от Индия, Месопотамия, Израел, Персия, Мала Азия, Арабия, Египет, Сицилия, Испания и Северна Африка. По време на археологически разкопки на старите градски стени на Атина са открити древни гробници. В момента те са в подземната част на музея и са отворени за публични посещения.

Стадионът Панатенаик (Panathenaic Stadium)

panateneik

Стадионът е изграден през 330-320 г.пр.н.е. за да приюти панатенеическите игри. Панатенеи е фестивал в чест на богинята Атина, най-важният за Класическа Атина, както и сред най-големите за целия елинистичен свят празник, който се провеждал на всеки 4 години. През годините е реновиран и е побирал около 50 000 зрители. Едва през 19 век е реставриран и подготвен за да бъде домакин на първите съвременни олимпийски игри през 1896г. Стадионът и до днес е запазил формата си на древните стадиони, като се използва за провеждане на концертни, спортни събития, както и за да се приветстват победилите гръцки спортни отбори.

Друг хотел

Търсене на пакет

Категория на хотела
0 повече
  Всички категории
Най-ниската цена
30€ 1030€
Търсене