phone.icon+ 359 32571203 
Viber- +359 885252407
email.iconbulgaria@cdftravel.eu
Намери друга оферта

4 дневно пътуване до Хамбург, 26-29 Май от София, 275€ на човек


Цена на човек 275€
София - Хамбург
26-29 Май
със самолет
3 нощи
Категория на хотела
Без храна
Направи запитване за тази оферта
Описание

Пакетът включва

Транспорт
 • Самолетни билети София - Хамбург -София
 • Такси - летищни такси и такси гориво
 • По един салонен багаж на човек (вижте тук размерите на багажа)
Настаняване
 • Настаняване 3 нощи в двойна стая в хотел 4*
Организация
 • Организиране и 24-часова поддръжка на пътуването.
 • Регистриране на пътуващите - check-in и бордни карти. 
 • Осигуряване на туристическо ръководство за дестинацията.
 • Застраховка професионална отговорност.

 

Пакетът не включва

Допълнителни услуги
 • Трансфер от и до летището (предоставяме инструкции).
 • Допълнителен багаж (за повече информация се свържете с нас).
 • Лични застраховки - пътнически, туристически.
Tуристически данък
 • Туристическият данък е индивидуален за всеки град. Сумата ще Ви бъде изискана на място в хотела.
Лични разходи
 • Входни такси за посещение на музеи и археологически обекти.
 • Храна.
 • Транспорт - обществен транспорт, такси и други.
 • Екскурзии.

 

Полети

Информация за полетите

plane arrivalТръгване  (Дата: 26/05/2018)
 
от София (SOF)
10:20
до Хамбург (HAM)
11:55
авиокомпания
 
 
plane departureВръщане  (Дата: 29/05/2018)
 
от Хамбург (HAM)
12:20
до София (SOF)
15:55
авиокомпания
 
 
 • Полетите се осъществяват с авиокомпания: Ryanair

 • Всички полети са директни

 • Часовете са в местно време. Вижте тук часовите разлики между България и другите страни. 

 • Турист Гайд ЕООД не е отговорна за каквито и да е промени по полетите, които авиокомпанията прави.

 

Настаняване

Информация за хотела

Хотел: Leonardo Hotel Hamburg City Nord

Адрес на хотела: Germany, Hamburg, Mexikoring 1

Категория: 4 *

Notepad descr Описание
 

Този 4-звезден хотел е само на 10 минути с автомобил от летище Хамбург, точно срещу Stadtpark Gardens. Предлага безплатни уелнес съоръжения, свободен Wi-Fi във всички части и а ла карт ресторант със зимна градина.

Хотел Leonardo Hamburg City Nord разполага с модерни стаи с 32-инчов HD телевизор с плосък екран, плътни завеси и работно бюро.

В ресторант Windsor се сервират традиционни за Хамбург ястия, както и муждународна кухня. Другите удобства в хотела включват пъб Störtebeker и лятната тераса.

Автобусна спирка Dakarweg е точно пред хотел Leonardo Hamburg City Nord. Това осигурява лесен достъп до гара Rübenkamp на градската железница S-Bahn, която се намира на 800 метра и предлага връзка с центъра на града.

Местен туристически данък - 0€ на човек на нощ.

marker blue Местоположение
 
 
 
Категория на хотела
Категория на хотела
Категория на хотела

Как да закупя

Процес на закупуване на туристически пакет с няколко прости стъпки.


step1Избирате пакета, който Ви интересува.
Използвайте търсачката и въведете критериите си.

 

step2Обадете ни се по телефона и получете пълна информация за нашите услуги.
Ще отговорим на всичките Ви въпроси.

 

step3Натиснете бутона за покупка на пакета, който сте избрали
след като сте се информирали и искате да продължите процеса на покупка.


step4Попълнете данните си
които ще са ни необходими за покупката на самолетните Ви билети.


step5На електронната поща, която сте декларирали ще получите съобщение.
В съобщението ще бъде приложен договорът.

 


step6Платете пакета
Можете да платите по банков път, като данни за плащане ще получите като второ съобщение, след като получим потвърждение на договора от Ваша страна.

 


step7Прочетете внимателно договора и ни го изпратете обратно
ако сте съгласни с условията, написвайки "Приемам всички условия, описани в този договор"


step8Ще получите email с всички кодове на покупката
самолетни билети и ваучер за хотела

 


step9Разпечатайте ваучера за хотела
него ще трябва да представите при пристигането си в хотела

 


step10Разпечатайте самолетните си билети,
след като сме направили чек-ин за Вас

 


step11Обадете ни се приблизително 2 дни преди пътуването,
за да Ви дадем пълни инструкции

 


step12Приятно прекарване!
Ще се чуем отново при следващото Ви пътуване!

 

 

Обща информация
Coming Soon...
Дестинация

Хамбург или "Вратата към света"

Хамбург, или Свободният Ханзейски град Хамбург е вторият по големина град в Германия и седми в Европейския съюз, както и най-големият град в ЕС, който не е столица. Разположен е на река Елба, над нейното вливане в Северно море. В Хамбург се намира най-голямото морско пристанище в страната и трето по площ и брой обработени контейнери в Европа след Ротердам и Антверпен. Заради голямото значение на пристанището за цялата страна, в Германия градът често е наричан "Врата към света". Първите заселници на територията на днешен Хамбург идват през 4 век пр. н. е. През 810 г. Карл Велики построява църква, чиято цел е да покръсти езическия север. Година по-късно е построена крепостта Хамбург, която трябвало да защити населението. През 831 г. Луи Благочестиви създава епархия, която скоро след това се превръща в архиепископия. Хамбург е превзет последователно от викингите (845 г.) и ободритите (915 г.).

По време на владението на Шаунбургските графове, Хамбург изживява подем в развитието си. По крайбрежието са издигнати диги и много хора се заселват в тези райони. Граф Адолф Трети основава търговско селище на западния бряг на Алстер. На 7 май 1189 г., в знак на благодарност за подкрепата при кръстоносните походи, Фридрих Барбароса дарява града с няколко привилегии, между които и правото на безмитна търговия и корабоплаване до Северно море. През 14 век Хамбург става един от съоснователите на търговския съюз Ханза. През 1558 г. отваря врати една от първите немски търговски борси. През 1529 г., по време на Реформацията, Хамбург приема лутеранството. Културният разцвет на града се състои през 17 и 18 век. Хамбург остава един от най-важните търговски центрове на Северна Германия и след разпада на Ханза, по време на Просвещението и Индустриализацията.

В своята богата история Хамбург е бил под датско владение, част от Свещената Римска империя и столица на департамента Bouche de l´Elbe по време на френското владение. През 1815 г. Хамбург става част от Германския съюз, а през 1867 - член на Северногерманския съюз. През 1871 г. се присъединява към Германската империя.В началото на 20 век Хамбург се превръща в космополитен град, базиран основно на търговията с цял свят. По това време "Хамбург-Америка" става най-голямата презатлантическа параходна компания. В града са централите и на други параходни компании с линии до Южна Америка, Африка, Индия и Източна Азия. Хамбург е пристанището, от което много германци и източноевропейци се отправят към Новия свят. След като е победена през Първата световна война, Германия изгубва колониите си, което означава и загубата на много от търговските пътища. Значителни и за съжаление трагични събития от по-ново време са големият пожар (1842), епидемията от холера (1892), бомбардировките по време на Втората световна война (55 000 убити), наводнението през 1962 г.

Какво си заслужава да видите: 

Миниатюрната страна на чудесата (Miniatur Wunderland)

wunderlandВъпреки че е определен като най-големият жп модел в света, Миниатюрната страна на чудесата не може да се нарече просто играчка. Тази атракция е разположена на 1150м2 (след като бъде довършена площта ще бъде два пъти повече), има изградени жп линии с дължина 12 000 метра и 890 влака. Акцентите са райони от САЩ, скандинавските страни и Германия, а в плановете са предвидени да бъдат изградени и други. Има също така летище със самолети, които наистина излитат, повече от 300 000 светлини и 200 000 малки човешки фигури.

Пристанището на Хамбург (The Port of Hamburg)

port hПристанището е дома на редица от най-важните забележителности на Хамбург. Обхващайки около 100 км2, пристанището е наречено също „Вратата към Германия“. В началото на 20 век Хамбург се превръща в космополитен град, базиран основно на търговията с цял свят. По това време "Хамбург-Америка" става най-голямата през-атлантическа параходна компания. Хамбург е и пристанището, от което много германци и източноевропейци се отправят към Новия свят.

Салон на изкуствата (Kunsthalle Hamburg)

KunsthalleРазположен в три отделни, но свързани сгради на Glockengiesserwall, Салонът на изкуствата е една от топ художествени галерии в Германия. Първият музей е построен в периода 1863 - 69 от архитектите Георг Теодор Ширмахер и Херман фон дер Худе. Основната му колекция е от картини на Хамбург от 14 век, картини на холандски и фламандски художници от 16 и 17 век, френски и немски картини от 19 век, модерно и съвременно изкуство. Музеят съхранява важна колекция от картини от 19 век, произведения на модерното изкуство от началото на 20 век и изкуството след 1945 г. Една от картините е част от известния Франкфуртски обир от 1994.

Кметството (Hamburg Rathaus - City Hall)

rathausВ центъра на Стария град се намира кметството на Хамбург. Тази голяма, разкошна нео-ренесансова сграда се намира в непосредствена близост до фондова борса. Завършена е през 1897 г. и се състои от 647 стаи, много от които отворени за обществеността по време на годишната „Дълга нощ на музеите на града“. Позволени са туристически обиколки, както и възможности да se наблюдава местната власт в действие.

Църквата Св. Михаил (St. Michael's Church)

st.michaelБароковата църква Свети Михаил, построена след Реформацията между 1750-1762г. е една от най-важните забележителности в града. Освен службите в неделните и празничните дни, тя е и центърът на църковната музика в Хамбург. Като една от най-известните забележителности в града, църквата посреща над 1 милион туристи всяка година, които посещават огромната крипта и се наслаждават на гледката от кулата ѝ.

Парковото гробище Олсдорф (Ohlsdorf Cemetery)

ohlsdorfПарковото гробище Олсдорф (966 акра) е най-голямото по рода си в света. Паркът е свързан с много исторически събития на града и страната. Представлява огромен парк със 17 километра улици, където се намира и мемориалният паметник на Бисмарк, посветен на един от най- почитаните политици в страната.

Музей на изкуствата и занаятите (Museum of Arts and Crafts)

craftМузеят на изкуствата и занаятите на Хамбург се нарежда редом с Националния музей на Бавария в Мюнхен, като едни от най-изчерпателните колекции на немското, европейско и азиатско приложно изкуство. Основан е през 1874 г.

Международен Морски Музей (International Maritime Museum)

maritimeТози музей е идеалното място да научите за богатата морска история на Хамбург. Музеят съхранява голям брой експонати свързани с човешката дейност в близост до водата, както и артефакти на повече от 3000 години.

Музеят на Хамбург (The Hamburg Museum)

historisches hamburgМузеят е създаден през 1908г и днес е защитен национален паметник. В музея се съхраняват богата колекция от артефакти, диоарми(макети) на пристанището от различни етапи в историята, многобройни модели на кораби, както и презентации на различни събития свързани с града, включително и за големия пожар през 1842г.

Старият тунел под Елба (Санкт Паули)

alter elbtunnelТунелът е построен преди повече от 100г. и е известен още като тунелът Санкт Паули. Той свързва центъра на града с доковете на южния бряг на реката. През него можете да преминете пеша, с колело и дори с автомобил. Тунелът под Елба е защитен паметник от 2003г., а по случай 100-годишнината си е обявен за „Исторически монумент на Немското цивилно инженерство“. По време на Втората световна война е използван като противобомбено убежище, а южната кула е била повредена при бомбардировка.

Музеят Алтона (Altona Museum)

altonaВ музея можете да научите повече за изкуството и културната история на Северна Германия и риболовните и моряшките индустрии. Колекциите съдържат експонати от 18 век до наши дни.

Музей на емиграцията (Emigration Museum BallinStadt)

BallinstadtМузеят на емиграцията е място на емоции и силни чувства и паметта на над пет милиона души, които са мигрирали през пристанището на Хамбург, за да търсят късмета си в новия свят. Музеят носи името на Алберт Балин, който е бил корабен магнат, генерален директор на най-голямата презатлантическа корабна компания HAPAG, създател на концепцията за круизен кораб, известен като бащата на съвременния круизен кораб. През 1901г, Балин построява емигрантските зали(халета) на остров Veddel, които е трябвало да приютят хилядите хора от Европа, пристигнали в Хамбург с цел да емигрират към Северна и Южна Америка. Днес този остров е Музей Балинстад.

Корабите - музеи на Хамбург

rickmerrickmersВ Хамбург има няколко плаващи музея, всеки един от тях свързан с историята на града. Rickmer Rickmers е платноходен кораб, построен през 1896г, изработен от стомана, кръстен на най-младия внук на основателя на корабостроителницата. Cap San Diego е товарен кораб, построен през 1962г за една от най-големите презокеaнски транспортни компании въпреки, че е превърнат в музей, той е напълно годен за плаване. Feuerschiff е британски кораб построен според старата традиция, със занитена конструкция. Освен като музей, корабът е и хотел-ресторант, а понякога отплава и на круиз.

Пристанище музей (Museumshafen Oevelgönne)

hamburg museumshafenТози музей се намира на открито, на брега на река Елба. Около 20 винтидж кораба са закотвени на това място - включително германски и холандски плоскодънни съдове, парни влекачи и шлепове. Музеят е създаден през 1976г от частно сдружение с нестопанска цел, което си поставя за задача да възстанови гниещите кораби, закотвени в пристанището и да ги поддържа в изрядно състояние. По-голямата част от експонатите са от периода 1880-1960г.

Speicherstadt

SpeicherstadtТова е най-големият комплекс от складове в света. Построен е през 1883г, от 1991г е защитен исторически паметник, а от 2015 в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Построени върху дъбови греди, сградите са в типичния стил Brick Gothic, заобиколени от канали и мостове, една от топ атракциите на Хамбург.

Друг хотел

Търсене на пакет

Категория на хотела
0 повече
  Всички категории
Най-ниската цена
30€ 1030€
Търсене