phone.icon+ 359 32571203 
Viber- +359 885252407
email.iconbulgaria@cdftravel.eu
Намери друга оферта

4 дневно пътуване до Катания, 03-06 Май от София, 213€ на човек


Цена на човек 213€
София - Катания
03-06 Май
със самолет
3 нощи
Категория на хотела
Без храна
Направи запитване за тази оферта
Описание

Пакетът включва

Транспорт
 • Самолетни билети София - Катания -София
 • Такси - летищни такси и такси гориво
 • По един салонен багаж на човек (вижте тук размерите на багажа)
Настаняване
 • Настаняване 3 нощи в двойна стая в хотел 3*
Организация
 • Организиране и 24-часова поддръжка на пътуването.
 • Регистриране на пътуващите - check-in и бордни карти. 
 • Осигуряване на туристическо ръководство за дестинацията.
 • Застраховка професионална отговорност.

 

Пакетът не включва

Допълнителни услуги
 • Трансфер от и до летището (предоставяме инструкции).
 • Допълнителен багаж (за повече информация се свържете с нас).
 • Лични застраховки - пътнически, туристически.
Tуристически данък
 • Туристическият данък е индивидуален за всеки град. Сумата ще Ви бъде изискана на място в хотела.
Лични разходи
 • Входни такси за посещение на музеи и археологически обекти.
 • Храна.
 • Транспорт - обществен транспорт, такси и други.
 • Екскурзии.

 

Полети

Информация за полетите

plane arrivalТръгване  (Дата: 03/05/2018)
 
от София (SOF)
20:25
до Катания (CTA)
21:15
авиокомпания
 
 
plane departureВръщане  (Дата: 06/05/2018)
 
от Катания (CTA)
21:55
до София (SOF)
00:35
авиокомпания
 
 
 • Полетите се осъществяват с авиокомпания: Wizzair

 • Всички полети са директни

 • Часовете са в местно време. Вижте тук часовите разлики между България и другите страни. 

 • Турист Гайд ЕООД не е отговорна за каквито и да е промени по полетите, които авиокомпанията прави.

 

Настаняване

Информация за хотела

Хотел: De Curtis Palace

Адрес на хотела: Italy, Catania, Via Antonio De Curtis 30

Категория: 3 *

Notepad descr Описание
 

De Curtis Palace се намира на 500 метра от театър Massimo Bellini и на 10 минути пеша от катедралата на Катания. Той предлага колоритни стаи с телевизор с плосък екран.

Стаите в хотела са климатизирани и предлагат безплатен кабелен интернет и самостоятелна баня с безплатни тоалетни принадлежности, халати и сешоар.

Гара Катания и основните автобусни терминали са на по-малко от 10 минути пеша от Curtis Palace. Пристанището е на 800 метра.

Местен туристически данък - 1,50€ на човек на нощ.

marker blue Местоположение
 
 
 

Как да закупя

Процес на закупуване на туристически пакет с няколко прости стъпки.


step1Избирате пакета, който Ви интересува.
Използвайте търсачката и въведете критериите си.

 

step2Обадете ни се по телефона и получете пълна информация за нашите услуги.
Ще отговорим на всичките Ви въпроси.

 

step3Натиснете бутона за покупка на пакета, който сте избрали
след като сте се информирали и искате да продължите процеса на покупка.


step4Попълнете данните си
които ще са ни необходими за покупката на самолетните Ви билети.


step5На електронната поща, която сте декларирали ще получите съобщение.
В съобщението ще бъде приложен договорът.

 


step6Платете пакета
Можете да платите по банков път, като данни за плащане ще получите като второ съобщение, след като получим потвърждение на договора от Ваша страна.

 


step7Прочетете внимателно договора и ни го изпратете обратно
ако сте съгласни с условията, написвайки "Приемам всички условия, описани в този договор"


step8Ще получите email с всички кодове на покупката
самолетни билети и ваучер за хотела

 


step9Разпечатайте ваучера за хотела
него ще трябва да представите при пристигането си в хотела

 


step10Разпечатайте самолетните си билети,
след като сме направили чек-ин за Вас

 


step11Обадете ни се приблизително 2 дни преди пътуването,
за да Ви дадем пълни инструкции

 


step12Приятно прекарване!
Ще се чуем отново при следващото Ви пътуване!

 

 

Обща информация
Coming Soon...
Дестинация

Катания, о. Сицилия

Сицилия е единият от двата острова, съставящи Островна Италия. Административен италиански регион, който се ползва със специален автономен статут. Състои се от девет провинции: Агридженто, Калтанисета, Катания, Ена, Месина, Палермо, Рагуза, Сиракуза и Трапани.

В древността територията на Сицилия е била населявана от три племена – сикули, сикани и елими. В античността островът се е разглеждал като част от Магна Греция. За властта върху острова избухват първо Сицилийските войни, а след това и Пуническите войни. Не без основание Цицерон описва Сиракуза по онова време като най-големия и най-красивия древногръцки град в света. След разрушаването на Картаген, Рим установява свой контрол върху острова и съответно и върху Средиземноморието. По-късно тук се установяват вандалите, които след като били победени във Вандалската война го отстъпили на византийците.

През ранното Средновековие, островът е завладян от арабите и тук е установен Сицилийски емират (831 – 1072). Островът е възстановен към християнството от норманите с учреденото тук Сицилианско кралство (1091 – 1194). През 1194 император Хайнрих VI включва Сицилия в границите на Свещената Римска империя и поставя началото на управление на династията Хоенщауфен (1194 – 1266). 

През 1258 г. крал на Сицилия става незаконният син на император Фридрих II – Манфред, но във войните за надмощие между гвелфи и гибелини той е победен от Карл I Анжуйски и на острова се настаняват французите. През 1282 г. избухва въстание срещу французите, подпопомогнато с финанси от византийците и с военна сила от арагонците, което прераснало във война, като в резултат през септември 1282 г арагонският крал Педро III Арагонски завзема Сицилия. На 18 ноември 1282 новият папа Мартин IV, французин по рождение, отлъчва Педро III Арагонски от църквата, заедно с финансиралия въстанието византийски император Михаил VIII Палеолог. 

От 14 век нататък Сицилианското кралство е последователно владение на кралство Арагон, Испания, за кратко от Савойската династия и след това в династична уния с Неаполитанското кралство се управлява от Бурбоните. През 1816 г. кралството се слива с Неаполитанското кралство в Кралството на двете Сицилии, а през 1861 г. то влиза в състава на обединеното Кралство Италия.

Катания е пристанищен град, административен център на едноименната провинция Катания. Разположен е в подножието на вулкана Етна. Градът е основан като гръцка колония с името Κατάνη (Katani), като точната дата не е записана, но според записи е било 5 години след създаването на Сиракуза, което означава през 730 г. пр. н. е. (729). Древното коренно население на селището са сикули. Сицилианската дума Katane означава ренде, нож за дране или груб инструмент за рязане. Друг превод на името на града е „сурови земи“, „неравен терен“, „остри камъни“, „груба почва“, като последните преводи са оправдани, имайки предвид многото изригвания на вулкана, след които се налагало възстановяване на селището. Архитектурата на град Катания е от римската, норманската и испанската епоха на владичество. Преобладаващите постройки са в стила барок, който се налага при последното по-мащабно възстановяване на града след голямото земетресение през 1693г. Градът е бил погребван в лава общо 17 пъти в писаната история и в слоевете под днешния град се намират много древни останки от гръцки и римски градове. Част от тези останки можете да видите в центъра на града в археологическия парк Parco Archeologico Greco-Romano di Catania. Бароковият център на Катания се намира в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Какво си заслужва да видите:

Катедралата на Катания (Cattedrale di Sant'Agata)

Cattedrale di SantAgata

Катедрала ди Сант'Агата е римокатолическа катедрала, която е седалище на епископите от Катания до 1859г. Построена е през 1078-1093г върху древните руини на Римските Ахилееви бани. Заради земетресения и изригвания на вулкана, сградата е била разрушавана и възстановяване няколко пъти. Последното по-сериозно разрушение е през 1693г. заради сериозно земетресение, след което е възстановена в бароков стил. Катедралата е в списъка на UNESCO.

Дворецът Бискари (Palazzo Biscari)

Palazzo Biscari

Първоначално дворецът е бил построен по волята на фамилия Патерно Кастело, благородници от Бискари в края на XVII век. Разрушен е по време на голямото земетресение през 1963г. Новият дворец е построен срещу градските стени(стените на Карл V), които частично издържали на земетресението. Новата сграда е била завършена през 1763г и открита с голямо тържество. Дворецът е в списъка на UNESCO.

Манастирът Сан Бенедето (Monastery San Benedetto)

san benedetto

Бенедиктинският манастир е основан през 1558г. Заради природни кaтастрофални събития на острова през 1669-1693, голяма част от сградата на манастирa е била разрушена, което наложило реконструкция. Реконструкцията започва през 1702г. и в нея се включват едни от най-известните сицилиански архитекти и художници на XVIII век. След тази реконструкция манастирът става най-голямата обител в Европа. През 1886г. сградата е конфискувана от кралското семейство и става държавна собственост. През 1977г. Кметството на Катания предоставя на университета част от сградата, където се настанява Фактултета по литература и философия. По време на няколко разкопки проведени на територията на манастира са открити руини на древен град от римската епоха - “Cardines” и “Decumanus Maximus”, както и тези на една къща от имперската елинистична епоха - "Domus". Манастирът е в списъка на UNESCO за световно културно наследство.

Музеят на Белини (Bellini Civic Museum)

civic museum

Белини се ражда в музикално семейство на 3 ноември 1801 г. в старинния град Катания. Домът на Белини се поддържа с оригиналното обзавеждане и е обявен за национален паметник през 1923г. В музея се съхраняват ръкописи, музикални композиции, картини, пиана и други свързани с живота на композитора.

Базилика Санта Мария на милостинята (Basilica della Collegiata)

collegiata

На мястото, на което е била построена църквата е имало малка шатра посветена на Мадоната на милостинята(благотворителността). В миналото храмът е бил посещаван от арагонските крале, поради което е наречен „Кралския параклис“. През 1446г., папа Евгений IV установява тук колегиум на религиозните канони, в съставянето на който участват и свещенниците от всички църкви на града. От там идва името на църквата "Collegiate" (Collegiate Church). След земетресението през 1963 църквата е възстановена в първоначалния к вид, но входът е бил обърнат към улица Етна. Църквата е в списъка на UNESCO.

Дворецът на слоновете (Palazzo degli Elefanti)

municipio catania

В двореца се намира кметството и градския съвет на Катания. Построен е веднага след голямото земетресение през 1963г. на мястото на „Palazzo Senatorio”, от където дотогава е управлявала местната власт. Това е една от най-красивите сгради в града, включена в списъка на UNESCO.

Дорецът на духовенството (Palazzo dei Chierici)

chierici

Първият духовен семинар е основан през 1572г. и е бил разположен на древната “Platea Magna”, площадът, където днес се намира катедралата на Катания. След земетресението през 1963 са били възстановени част от древните стени, където е била старата митрополия. Тук се намират офисите на кметската администрация. Обектът е в списъка на UNESCO.

Замъкът Урсино – музей (Museo Civico "Castello Ursino")

ursino

Все още е неизвестен произхода на името на замъка. Построен е по заповед на Фридрих II на Швабия между 1239 – 1250г. като защитна структура за областите по границите на империята. В началото замъкът се намирал до морето и заобиколен със защитни ровове с различни защитни съоръжения. След изригването на вулкана през 1669г. замъкът е бил заобиколен от лава, която го отдалечава на няколкостотин метра от брега на морето. След възстановителни работи връща отново първоначалния си вид. През 1400те замъкът е бил обитаван от членовете на семейството на арагонския крал, по-късно се превръща в щаб-квартира на гарнизона и затвор. През 1934г. в него е основан музей, където се съхраняват артефакти от гръцкия и римския период, открити по време на разкопки и различни художествени произведения на известни творци.

Римски театър (Teatro Romano)

Teatro Romano

Театърът е построен на няколко етапа от I до IV век от новата ера и е разположен на хълма, където се енамирал древният акропол на Катания. В миналото театърът е приютявал до 7 000 зрители, а формата му е полукръг.

Термите Ротонда (Terme della Rotonda)

terme della rotonda catania

Огромният термален комплекс „La Rotonda”се намира в историческия център на Катания, на север от античния театър. Представлява голяма кръгла структура с поредица от мраморни арки и резервоари, в която след разкопки са открити няколко нива от различни епохи. Най-старото открито ниво е от гръцко-римския период, а най-късните промени са от XVII или XVII век. Според изследване на реконструкциите, баните вероятно са били трансформирани в християнски храм. Има две едва видими фрески по стените, свързани с християнска тема – на едната вероятно е Свети Григорий Чудотворец, а на другата Мадоната с детето Иисус.

Музей на Емилио Греко (Museo Emilio Greco)

emilio greco

Емилио Греко е италиански скулптор и медалист роден в Катания. В музея се съхраняват негови произведения от различните периоди на творческия му живот.

Термите на Ахилей (Terme Achilliane)

achileane

Както повечето барокови паметници в Катания и Катедралата е построена върху древни останки. Термите на Ахилей се намират под земното ниво и са открити при разкопки. Според експерти строителството датира от III век от новата ера.

Параклисът Бонаюто (Cappella Bonajuto)

bonajuto

Църквата Бонаюто или “Salvatorello”е от византийския период на Катания, построена е между VI и IX век от н.е. Това е един от малкото важни оцелели сгради от византийската епоха тук. Намира се в бароковия дворец Бонаюто. Днес се намира на 2 метра под земното равнище. В сградата се организират различни обществени събития.

Друг хотел

Търсене на пакет

Категория на хотела
0 повече
  Всички категории
Най-ниската цена
30€ 1030€
Търсене